טוב ששבועות כאן, אחרת הכהה השחור היה משחיר לי את האתר,
ומבהיל אתכם לגמרי, קוראי הנאמנים.
אז שבועות מגיע, ואיתו צבע לבן טהור וצחור, ואני לא אלכלך את הלבן היפה הזה בטיפה אחת של שחור. מילה שלי.
הפעם אני מפנקת אתכם במתכון הכי טוב שיצא לי להכיר לממתק חלבי מפנק וקל. כן, כי רוב הפעמים כל הממתקים והקינוחים האלה קשים למכביר ומכילים שלבים שאף פעם לא נגרמים, הם בסדר למי שאוהב את זה, אבל לא לרחפנים כמונו שמכינים אוכל רק כדי לאכול ולא בגלל ההנאה שבדבר.
אז איך גיליתי את המתכון המדהים הזה? נגלה לכם סוד קטן, אני מלמדת מידי פעם קורסים קצרים בצילום מזון, ובקורס האחרון התלמידות התבקשו להביא קינוחים לצילום, והן הפגיזו עם קינוחים סופר טעימים, יאמר לזכותן שהן היו לארג'יות והשאירו לי במקרר טעימות מכל מנה. כך שבסוף היום משפחתנו הקטנה התענגה על קינוחים חלביים מפנקים!
דרך אגב, זה היתרון בצילום מזון, אתה זוכה להרבה טעימות, נכנס לתוך עולם מופלא של חוויה קולינרית מדהימה. אבל על זה נדבר בפוסט אחר, (בתכנון בתכנון, יש לכם לגמרי למה לחכות)
הייתי באמצע סיפור כדורי הגבינה, טעמתי אותם ונשביתי. זהו. מאז אני כל היום רק מכינה כדורים קרנצ'ים, אל תדאגו אני דואגת לפנק על הדרך את כל מי שקרוב אלי.
מה שטוב בהם, שהם מכילים כמה חומרים בודדים, כאלה שאפשר להשיג בכל סופר או מכולת שכונתית,
והטעם שלהם, פשוט להתענג על כל ביס.
מתחילים מביסקוויטים, פתי – בר, אלו שמגיעים עכשיו באריזות ענקיות שאמורות להספיק ליותר מיום אחד שנקרא "חג השבועות"
טוחנים אותם במעבד מזון, מעבירים לקערה ומוסיפים את הגבינה, חמאה וסוכר, מערבבים לעיסה ומתחילים לכדרררר
את הכדורים היפים ( עזבו אתכם יפים, פשוט עושים כדורון ומשליכים לתבנית) מקפיאים במקפיא לבערך שעה, למה?
בגלל זה:
אבל רגע, לפני כן, בזמן שהכדורים קופאים שם בקיץ החורפי הזה, הולכים למזווה ומוציאים את השוקולד שהחבאנו מהילדים
לא שוכחים גם את השחור, הם בהחלט יכולים לעזור לכם במיון הצבעים
אז איך עושים את השוקולד לקראנץ'? ממיסים יחד 1 חבילת שוקולד חלבי + חבילת שוקולד קליק סגול ( דגנים)
לשוקולד הלבן חבילת שוקולד לבן + חבילת קליק ורוד..יאמי!
מוציאים את הכדורים מהמקפיא ומתחילים בכיף!
מחצית מהכדורים טובלים בשוקולד חום, התהליך די פשוט נעזרים בכף טובלים את הכדור בשוקולד מכל הכיוונים ומעבירים לנייר אפיה.
מחכים עד שהשוקולד מתקשה- מתייבש איך שתרצו לקרוא לזה, ומעבירים לקופסה אטומה, שומרים במקרר או במקפיא.
הבעיה היחידה שעד שהם מגיעים למקרר חלק גדול כבר לא נמצא, אל תחפשו אשמים כשאתם יודעים שגם אתם טעמתם בין לבין…
למי שממש רוצה לפנק, אורזים בקופסה יפה, עם סרט מתנה וכרטיס ברכה ושולחים מתנה מפנקת לחג למשפחה או למאחרים באם אתם מאלה שחוגגים על מזוודות בחג.
והנה המתכון המלא, וטובה שמורה לבעליו, תלמידתי היקרה ששיתפה אותי בו 🙂
כדורי גבינה בציפוי שוקולד קראנץ'
החומרים (לכ-40 כדורים)
- 300 גרם ביסקוויטים
- 1/2 כוס סוכר
- 50 גרם חמאה מומסת
- 250 גרם גבינה
לציפוי שוקולד חום
- 100 גרם שוקולד חלבי
- 1 חבילת קליק סגול
לציפוי שוקולד לבן
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1 חבילת קליק ורוד
שלבי ההכנה:
- טוחנים את העוגיות במעבד מזון
- מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- יוצרים כדורים בגודל של כדור שוקולד
- מקפיאים כשעה
- ממיסים את השוקולד
- טובלים כדור גבינה בשוקולד
- מוציאים
- ומניחים על נייר אפייה עד להתקשות השוקולד
- מקפיאים או שומרים במקרר
רגע לפני שאתם זזים להכין, יש לי עוד עבודה חמודה בשבילכם, אם DIY זה הקטע שלכם, כנסו לכאן
ותפנקו את המשפחה / מארחים בעציץ מהמם מתנה!
נראה מתכון שווה!!!
מה גודל הכוס?
שושי גם בפסח לא וויתרתי על הפינוק החלבי הזה.. החלפתי את הביסקוויטים באותה כמות של עוגיות לפסח (אצבעות של פרנקל'ס)
יצא מפנק וטעים כמו תמיד:)
הרעיון שלך של השוקולד קליק אלוף ביותר
יצא טעים מדי 🙂
רציתי לצרף לך תמונה אבל אי אפשר… 🙁
שמחה ממש שיצא טעים! תודה ששיתפת!
הי שושי הכנתי הרגע נראה מושלם וקל קל
2 שאלות:1 האם אפשר להשתמש עם קליק סגול וורוד אבל לא החפיסה רק בשקיות(אגו מיקס שכתוב על זה כדורים פריכים מצופים שוקולד חלב ולבן ) האם יצא אותו טעם זה לא הקליק הרגיל
וגם אני יכולה להמיש שוקולד בתוך מיחם מים רותחים בשקית?
2 וכן האם אפשר להמיס את החמאה גם בתוך שקית בתוך המיחם מים רותחים
היי
כדאי להשתמש בכל קליק שמגיע מלבנית- חפסית שוקולד
הקליקים האחרים לא מתאימים, בהרעיון הוא להוסיף קראנץ' לציפוי השוקולד
אם אין קליק אפשר להוסיף שבבים של פצפוצי אורז או קורנפלקס או כל רעיון אחר שמתאים:)
אפשר להמיס כך שוקולד, אך לכמות הזו נראה לי עדיף בקערה מעל מים רותחים
החמאה כן:)
אחותי הכינה והביאה לי לטעום. שחיתות אמיתית:) שלחתי את המתכון לכל החברות שלי. מתכננת להכין גם. 🙂
איזה כיף! באמת אחד המתכונים הטובים!
היי
הכנתי לשבועות עם הילדים.
המתכון המושלם לכדורי גבינה!!
איזה כיף! אכן גם אצלנו זה מתכון החג!
תודה שחזרת לעדכן
היי שושי
תודה על המתכון הקליל והיפה והתמונות המדהימות!! שלך שעושות אותו וואו אחד ענק
שאלה, הכמות של הציפוי שוקולד מכל צבע מתאימה לחצי כמות או לכמות שלמה ואני בוחרת אם בא לי לצפות בחום או לבן? חג שמח ובשורות טובות❤
לחצי כמות, יחד לכמות שלמה:)
שושי היקרה
את הכדורים האלה אני מכינה לכל שבת בערך וכל אחד שטועם פשוט משתגע שהיופי ומהטעם המפתיע!!
כולם קוראים לזה "מיני מגנום" ואני מעבירה את המתכון כמעט לכל חברה ויוצא מווווושלםםםם
תודה לך
שבת שלום
הי שושי.
הכנתי בעבר ויצא מדהים
הפעם לא מצאתי בשום אופן בסופר את הקליקים האלה.
מה אפשר במקום?
יצא טעים- הורס!!!
גנב את כל ההצגה מכל שלל עוגות הגבינה
תודה!
איזה כיף שמחה לקרוא! תודה שחזרת לעדכן ♥
שושי יקרה,
נהנתי מאד מהאתר המקסים שלך!
והמתכון הזה- בכלל
מזמין מיד לעשות ממנו כמות כפולה,
עשיתי אותו אתמול- קצר תגובות נלהבות!!
(הסוד שישאר משהו עד למקפיא זה פשוט לעשות את הכדורים שאת בשרית…)
לא מצאתי קליק סגול בחנויות , אז המסתי שוקולד עם כמה כפות ברס בוטנים- יצא מעולה!
בנוסף טבלתי את הכדורים עם קיסם בתוך כוס חד פעמית מקרטון, ואז בסיום העבודה, לפח- וחסל.
לכמה כדורים השארתי את הקיסם בשביל הילדים , שירגישו ממש סוכריות על מקל…
תודה!!
חח אהבתי את הסוד, מאמינה לך 🙂
ותודה על הטיפ נשמע מעולה, אנסה בפעם הבאה
הי,
חוזרת לפה מהזיכרון המטריף של הכדורים שנה שעברה…
טעים ומרשים נורא!!
אסור לקחת יותר מאחדדדדד…
רצה להכין עוד נגלות להשנה:)
wowwwwwwww!!!!!
טעים וממכר רצחחחחחחחחחח
היי
אשמח לדעת באיזה גבינה השתמשת במתכון
תודה!
גבינה רגילה 5%
הייי,
מאז החג יצא שהכנתי את זה כמה פעמים.
אחד המתכונים הכי מושלמים שיש- חומרים זמינים, קל ממש, והתוצאה- השלם עולה על סך חלקיו!!
טעם של ממתק יוקרתי במיוחד!
הגשתי את זה באירוע למבוגרים ועפו על זה בטירוף
הכנתי לילדים- נעלם במהירות האור.
בקיצור,
מתכון מושלם!!
הפך להיות אצלנו משאלה לכל דבר שהוא…
הכתיבה זורמת, ההגשה מעולה, הצילומים יפייפיים- מה צריך יותר?!
וואו!!!!!! הם מושלמים..
הכנתי אותם ולא הפסיקו לאכול..
תודה על המתכון!! והביצוע שלך בכלל..
אני לא כ"כ אוהבת אפיה אבל ראיתי את הבלוג שלך והוא עשה לי המון חשק..
עשיתי את הכדורים המהירים והטעימים הללו מספר ימים לפני החג, ועד החג הייתי חייבת לעשות כמות נוספת שנעלמה איכשהו תוך כדי החג, ולא נודע כי באו אל קירבנה… (לפני עליה על משקל).
פשוט מדהים כמה קל וטעים.
תודה רבה.
מושלם מפנק ומענג!!!
אין מילים!
תודה על הגשת המתכון בצורה ויזואלית ומילולית כל כך מפתה,
כך שלא הייתה ברירה אלא לנסות.
ולהתפנק…
השוקולד המומס היה לי קצת סמיך וקשה לעבודה,
אבל היה שווה.
תודה רבה!
תודה יקירה,
איזה כיף לקרוא תגובה כזו
כ"כ שמחה שאהבת..
לגבי השוקולד איך המסת?
המסתי בתוך קערה שאותה הכנסתי לסיר עם מים רותחים.
תודה שושי!
התמונות, הכתיבה והצילום מושלמים כמו תמיד,
עשית לי חשק להכין. מתכון קל וטעים ברמות ונראה מהמם!
הייתי צריכה להתאפק כדי שיישאר לשבועות 🙂
תמשיכי לפנק אותנו בעוד מתכונים כאלה.. הוא בהחלט נכנס למחברת המתכונים שלי 🙂
תודה לך טלי! זו המטרה….
ואשמח להמשיך לפנק..בעז"ה בהמשך!
תודה על העדכון 🙂
תודה שושי.
נראה מדהים.
איך את ממיסה את השוקולד?
הי חוי, ממיסה בבן מארי (כמעט) – סיר עם מים חמים ומעל קערה
כשזה מוכן מכבה את הגז.
עשית לי חשק…
הכנתי אתמול
היה קל מאד!! וכיף!!
(מתאים גם לילדים)
והעיקר: יפהפה, מרשים ו-טעיםםםםםםםםם
נקווה שיישאר משהו לשבועות!!
תודה רבה!
בת שבע, איזה כיף שחזרת לעדכן!
שמחה מאוד לקרוא!
ובאמת זה בעיה, הם מתחסלים מהר, כדאי להחביא חלק 🙂
שושי. תודה נראה מדהים!! אהבתי את הרעיון של הציפוי עם שוקולד קרנץ.מקווה לנסות.
ומעל המתכון ההגשה המדהימה. הצילום העיצוב האווירה נראה מגרה!!!#
אין עליך…
תודה שושי,
את מהממת והמתכונים שלך wow!!!
נהנת מהצילומים שעושים לך חשק "לעשות ביס",
חג לבן ושמח!
היי אסתי, כיף לראות אותך
ותודה תודה, זו המטרה שתכינו ותעשו ביס 🙂
"אני דואגת לפנק על הדרך את כל מי שקרוב אלי"— שושי, היה טעיםםם 🙂
עובדה שכבר הכנתי לי גם מלאי לחג…..;)
ההכנה קלה, התוצאה טעימה והמראה וואו!
ממליצה בחום!!!
הכיתוב+הצילום+העיצוב+ הסטיילינג= אומנות רב תחומית, כמו שרק את יודעת…
איזה כיף פערי! נראה לי אני קופצת אליך
עד שאכין אצלי 🙂
ותודה על הפידבק החם, כמו תמיד מפרגנת בלב אוהב…
יאמממ,
נראה מגרה ועסיסי
בא לי להכין —
אלופה! איזו הגשה מושלמת של הכתבה מעבר למתכון שנראה מקסים…חתיכת השראה!
תודה גילי! כיף לקרוא
זה נראה מקסים !
אבל הבפנים לא יוצא בטעם עיסה? בעצם חוץ מקרור זה לא עבר שום דבר
תודה וחג שמח
תודה נחמי,
הכדור עצמו יוצא במרקם כמו כדור שוקולד,
אני אישית אוהבת להקפיא ( יש הבדלים בין המקפיאים, מקפיא מידי חזק יוצא קשה מידי )